På allmän begäran lägger vi nu in receptet på Lailas Supérulle:
4 portioner:
50 gram smör
1 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
1/2 tsk salt
3 äggulor
1/2 tsk bakpulver
3 äggvitor
Fyllning:
400 gram räkmjukost
1 tsk citronpeppar
400 gram skalade räkor
1 knippe dill
Gör så här:
Smält matfettet, rör i mjölet, mjölken och grädden och sjud under vispning till en sås.
Tag av kastrullen från värmen, smaka av med salt och rör ner äggulorna en i taget.
Rör ner bakpulvret.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dom i smeten.
Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i långpanna.
Grädda i 225 grader i 20 minuter nedre delen av ugnen.
Låt svalna.
Bred på mjukosten. Fördela citronpeppar och dom skalade räkorna och klippt dill över.
Rulla ihop från långsidan med hjälp av bakplåtspappret.
Servera med en trevlig grönsallad.
Smaklig måltid!
//Therese, Elisabeth Heden Ölmbrogården
2 kommentarer:
Tack för receptet. Ni ska få höra vad våra äldre tyckte om maten när vi har lagat det.
// Maria Tunastrand i Luleå
Vad roligt! Då ser vi fram emot vad era boende tycker!
Ha det så gott!
//Therese Ölmbrogården.
Skicka en kommentar