Vi hade avbeställt kvällsmaten från köket och tänkte att vi skulle laga kvällsmat tillsammans med våra boende. Vi skulle laga Uncle Bens lyxiga skaldjursgratäng...
Gratängen innehöll musslor, champinjoner, sparris, räkor, ris och överst hade man ett täcke av vispad grädde och vispad äggvita blandat med riven ost och majonäs, kryddat med curry och lite tabasco.
På eftermiddagen efter kaffet satte vi igång att laga mat. Våra damer hjälpte till med att vispa och skära en del av ingredienserna.
Det luktade gott i köket och doften spred sig i korridoren som lockade till att många nyfikna kom in i köket för att kika vad vi gjorde och stannade kvar för att se vad vi hade i gratängen...
En gratäng blev grovt mixad för att passa de som behöver kost med anpassad konsistens.
Såhär såg maten ut då den var färdig! Alla åt med god aptit och tyckte det var gott att äta något man vart med och själv lagat!
2 kommentarer:
Hej!
Såg verkligen gott ut!! Vad trevligt det ser ut när ni lagar maten tillsammans!
Mvh Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet
Tack så mycket! Vi hade väldigt trevligt ihop, boende och personal!
//Therese Nilsson, Heden, Ölmbrogården.
Skicka en kommentar