Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

tisdag 5 februari 2013

Tårtkalas...

...gör vi av efterrätten. Vad bra att vi kan fixa och trixa med vår mat lite! Då menar vi inga stora förändringar, men lite lagom sådär, med kryddor, grädde, färska grönsaker m.m. Vi har en del tillbehör så det går att ordna lite annat och extra ibland, när någon blir sugen på något man längtar efter.
Det skulle vara chokladkaka i helgen med vispad grädde, den var bakad i en avlång kantin, så vi tog ur den skar på mitten och sedan itu, fyllde den med hallongrädde,gjorde en chokladglasyr som vi hade ovanpå, det blev värsta amerikanska höga tårtan! Blank glasyr och hög, och randig i rosa brunt och vitt när man skar den, supertjusig och supergod så klart, det fick bli vår dessert i söndags. Vilken bra avslutning på en god middag var vi överens om, sedan var det gott att vila...
//Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet

Inga kommentarer: