Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

lördag 2 februari 2013

Saknar ni foton på bloggen?

- Om ni undrat varför våra inlägg på sista tiden varit "fotolösa" vill vi för begriplighetens skull förklara oss.
Sedan en tid tillbaka, nämligen sedan strax före jul har vi på bloggen olmbrovintrosa haft problem med att lägga in foton på vår blogg!
Problemet är att vi utnyttjat det "fria" gratis-utrymmet man får då man startar en blogg.
Vi har bloggat sedan 2011 och lagt in många foton sedan dess...Dessa foton tar plats.
Nu vill google (blogger)  att vi ska betala för ytterligare utrymme för att kunna lägga in bilder.
Problemet löstes tillfälligt genom att vi kunde lägga in bilder via ett "sidsystem" i blogger. Det hjälpte oss så vi kunde lägga in bilder över julen! Men det utrymmet var inte stort och tog snart slut!
Alternativet till att betala för mer utrymme skulle ha varit att starta en ny blogg med hänvisning till den gamla bloggen, men det kände vi att det var inget bra alternativ.
Detta har varit en svår nöt att knäcka eftersom det är första gången Örebro kommun stöter på detta problemet...Hur ska detta betalas, läggas in i budget och vem ska stå som ansvarig för betalningen?
Vi arbetar fortfarande på problemet! Vi har nu fått klartecken att vi ska få betala för det extra utrymmet för att kunna lägga in bilder, så vi hoppas att vi snart ska kunna ha bilder till våra inlägg igen, vi hoppas att ni har tålamod med oss och att ni förväntansfullt ser fram emot då vi kan lägga in bilder igen!
Jag hoppas att detta inlägg och att vår lösning på problemet ska kunna bli en framtida hjälp för er andra som bloggar eller vill starta en blogg inom vård & omsorg runt i landet!
//Therese Ölmbrogården och Marie-Helén Vintrosahemmet.

Inga kommentarer: