Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 25 februari 2015

Tvära kast...

...här på dagarna!
Tisdag fullt upp med förberedelser inför födelsedagskalas! En trevlig stund som alltid när någon fyller och vi firar den personen, vi köper en present från våningen till jubilaren och ställer flaggan på bordet. Igår blev det tårta, grattissång med hurrarop, vi tittade även på skidor mellan varven, så det firade vi också såklart!

  Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic


Idag har Nyponrosen varit på studiebesök på Ängens innovationslägenhet, som drivs av forskare på Universitetet, mycket intressant och spännande att se, vad som det "jobbas på" och vad som finns för hjälpmedel idag som inte vi sett förut! Vi provade på olika saker t ex, bli matad av matningsroboten, vi provade en handske med sensor, som gav ett bättre grepp om man t ex. ska hålla i ett glas. Lägenheten hade kök, sovrum, vardagsrum och badrum och vi fick se olika hjälpmedel som finns i varje respektive rum.

 Image and video hosting by TinyPic
En robot som man kan "yoga" tillsammans med!


Image and video hosting by TinyPic
En "komihågtavla" som hjälp att få struktur och ordning på sin vardag.

Image and video hosting by TinyPic

En matningsrobot som hjälp och stöd vid måltiden.

Image and video hosting by TinyPic

En så gosig säl som blinkar och tittar så gulligt på en, och "kurrar" vid beröring.

//Personalen på Nyponrosen Vintrosahemmet

Inga kommentarer: