Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 18 september 2015

Lässtund...

...försöker vi ha så ofta vi hinner.
Den här veckan har vi pratat och läst om månaden september och om vad som händer då, roligt när vi diskuterar gamla minnen om hur det var när de själva var unga. Vi läste om mickelsmäss om hur det kom till, ja, hur det var förr!, Tur det inte är sådana tider nu konstaterar vi!

Vi har även börjat läsa en bok vi tidigare läst för våra boende. Den heter Dagbok från Haga och det är Kungen och hans systrars barnflicka som skrivit den och berättar om deras uppväxt.
Den här boken passade perfekt att lyssna på, de flesta sitter helt koncentrerade och lyssnar med ett leende på läpparna, kommentarer kommer med jämna mellanrum, vi pratar om hur våra barndomar varit, hur lika men ändå se olika det varit för oss!

Bildresultat för dagbok från haga

//Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet

Inga kommentarer: