Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

tisdag 25 oktober 2011

Höstfest på Vintrosahemmet

Igår var det höstfest på Vintrosahemmet. Det hade förberetts dagarna innan... med bakning av gott matbröd. Planering av dekorationer och utsmyckningar. Äppelpajer gjordes på förmiddagen och spred ljuvliga dofter i huset!
Vi träffades i stora samlingssalen och började med en god höstsoppa med hembakt matbröd. Sedan blev det ljummen nybakad äppelpaj med vaniljsås och nybryggt kaffe.
När det intogs hade systrarna Gustafsson intaget "scenen" med sina gitarrer. Det blev en blandad repertoar med gamla och nya låtar bl.a Volvo 142, Flickan i Havanna och så trallade vi med i Turistens klagan! Alla sjöng med efter bästa förmåga och lust!
Det blev en trevlig och glad fest så här i höstrusket!
//Marie-Helén Vintrosahemmet


Inga kommentarer: