Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

söndag 29 juli 2012

Helg....

...lördag som började med sol, men slutade med blåst, regn och åska, redan på eftermiddagen blev vädret sämre, vi bestämde att vi skulle vara inne och baka pizza till lördagkvällen, den blev supergod tyckte alla, öl och svagdricka serverades till. Sedan blev det tvsoffan där vi varvade ner innan sängdags.



smaskens med hembakt pizza!

Söndag blev en lugn dag med inneaktiviteter. Vi gjorde egen chokladmousse till dessert, mums! På eftermiddagen blev det "skivor till kaffet", vi åt goda äppelmuffins och lyssnade på gamla godingar med Flamingokvintetten, låtar som: Tintarella Di Luna, Lycka till med nästa kille och Där näckrosen blommar. Det "spritte" i benen på en del och gamla minnen om danskvällar i folkets Park kom upp


En skön helg.
//Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet

3 kommentarer:

maria i luleå sa...

Fint ni gör...

Edtiaflicka sa...

Det ser riktigt mumsigt ut och det är sååå roligt att titta in i bloggen då och då :)

Mvh Ida B/Arbetsterapeut

Ölmbrovintrosa sa...

Hej! Tack för fina kommentarerna, det är alltid trevligt när man får respons! Och det är så kul och uppiggande för både oss personal och boende att göra små guldkanter på tillvaron!
Mvh MArie-Helén Ardeman undersköterska Vintrosahemmet