Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 31 juli 2013

Underbara feriepraktikanter på Heden Ölmbrogården

I år har Heden Ölmbrogården haft och har underbara feriepraktikanter...
De sätter verkligen guldkant på våra boendes vardag!
De bakar, fixar och donar. Om våra boende vill se något på tv, sitter de med, de spelar fia, är med ute i trädgården, läser tidningen högt, hjälper de boende att ta sig till olika aktiviteter och pryder borden i köken med blommor och fina dukar. Men huvudsakligen har de hand om köken.
I måndags kom vår första feriepraktikant på besök på eftermiddagen.(Som nu har ett välförtjänt sommarlov) Han hade med sig nybakta muffins till våra boende...För att de tyckte om när han bakade till dem under sin feriepraktik period...
Våra boende blev så glada att se honom igen...Kanske saknar han oss lite också...
Igår, tisdag festade vi på de muffins som blev kvar från måndagen. Vår nya feriepraktikant hade bakat chokladbollar på förmiddagen. Så det blev muffins och chokladbollar till eftermiddagskaffet!
Vår feriepraktikant hade också plockat små buketter till borden och lagt på nya dukar...

Image and video hosting by TinyPic

//Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: