Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 24 december 2014

God Jul!

Idag är då äntligen julafton här!
Det är morgontv på...vi lyssnar på vad de pratar om om julen, lyssnar på julmusik...tar på oss fina kläder när det är helgmys på gång! Det är kul att leta rätt på finkläder, glittriga fina röda tröjor...skjortor, finbyxor, västar...en del personal har tomteröda kläder och tomteluvor, vi är som små nissar som far fram tycker ni!

Förmiddagen går så fort, många besök som kommer , med fina paket och hälsar på oss och fikar...
sedan en stämningsfull Gudstjänst i samlingssalen.

Nästa punkt blir jullunch med julbord: skinka, legymsallad, senap, köttbullar, prinskorv, Janssons frestelse, sill, bröd, ost....chokladpudding och vispad grädde! Vi äter tillsammans och mår gott!
På eftermiddagen kommer tomten förbi med julklappar till alla, spännande tycker några att öppna paket, mycket varma goa saker i paketen, sockor och plädar bl.a.
Efter klappar blir det kaffe och hembakt struva och sedan Kalle Anka! Image and video hosting by TinyPic
Jullunch i samlingssalen!

Image and video hosting by TinyPic
Några av paketen Tomten kom med!

Image and video hosting by TinyPic
Hembakta struvor till kaffet!

//Personalen Nyponrosen och Blåklockan Vintrosahemmet

Inga kommentarer: