Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

tisdag 30 december 2014

Mellandagar...

...kommer och går.
Vi bara är...samlas runt köksbordet och pratar om hur julen var förr, när våra boende var små. Vad fick man i paketen...fick man överhuvudtaget julklappar? Jodå, svarade de flesta men det var väl inga exklusiva saker, men paket fick man, oftast mjuka...
Vi har läst om julen om var olika saker kring julen härstammar från, såsom adventsstjärnan, adventsljusstaken, intressant...
Vi har sjungit en hel del, de vanliga kära julsångerna, de sitter iallafall kvar i minnet!
//Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet

2 kommentarer:

Birgit sa...

Det önskar man att dagens barn/ungdom skulle få veta lite mer om - när man ser deras önskelista.
Själv blev jag gladast åt julklappen från barnbarnen. Dels hemgjorda tavlor och sen ett kort från Unisef att de skänkt ett vinterpaket, filt o näringsdryck till barn som har det svårt!

Ölmbrovintrosa sa...

Hej!
Ja det är skillnad på vad man vet om julen och hur den firades förr mot nu, det hör man ju verkligen när vi pratar med våra boende, de gläds nog mest att vi gör saker tillsammans att vi finns där för dem!