Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

tisdag 27 januari 2015

En helt vanlig vardag

Snön faller sakta utanför fönstret och det är en vanlig måndag.
Ingen helgdag, ingen underhållning ja helt enkelt inget är inplanerat att göra.
Runt köksbordet sitter det några damer och pratar med en personal som sitter och lagar ett nattlinne som har gått upp lite i sömmarna. Vid köksbänken står en annan personal och vispar ihop en kaka som ska serveras till eftermiddagskaffet.
En av damerna börjar rulla bakåt lite med sin rullstol ut från bordet.
- Smiter du från oss nu, undrar personalen som sitter vid bordet lite retsamt.
- Ja, lite grann säger damen i fråga och skrattar till. Efter att ha rullat lite så hon har placerat sig strategiskt så hon kan se allt som händer i köket, stannar hon och tittar på allt som görs. Ser väldigt nöjd ut.
- Vet du vad en Sverigekaka är frågar personalen vid köksbänken.
- Nej det har jag aldrig hört talats om.
- Det är som en sockerkaka som man delar och fyller med en tunn vaniljsås, gjord på smält smör, grädde/mjölk och vaniljsocker. Sedan tar man och lägger ihop delarna igen.
- Ja det lät ju gott.
Så fortsätter det en stund tills uppgifterna är färdiga och det börjar bli dags att ordna inför lunchen.
En underbar början på veckan blev det.

  // Elisabeth Heden, Ölmbrogården

Inga kommentarer: