Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

söndag 4 oktober 2015

Surströmmingsskiva!

I onsdags hade vi surströmmingsskiva här på hemmet.
De som kan handskas med strömmingen fick hålla till ute och öppna och filéa de små "stinkbomberna". Vi andra var inne och fixade alla tillbehör, vi hade goda västerbottenpajer, grönsallad, kräftstjärtar, varmkorv med bröd och gurkssallad, samt alla tillbehör till surströmming som creme fraiche, röd lök, tunnbröd och mandelpotatis. Dryck serverade vi vatten, öl och cider.
Vi dukade långbord och satt länge och åt tillsammans, till kaffet blev det hembakta kladdkakor med mintchoklad och vit choklad, mycket gott!
Mellan allt gott vi åt sjöng vi en "truddelutt", det blev en mycket blandad reportoar, allt från "man ska leva för varandra" till "Du gamla du fria".
 

 Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

//Personalen Nyponrosen Vintrosahemmet

Inga kommentarer: