Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 29 september 2011

Beate Christine Alunverk

Trevlig kväll i Beate Christine Alunverk i Latorp. Vi var ett gäng personal som hade friskvårdskväll! Guidad tur med en Jörgen Stenlund som varit med och forskat fram om hur det var när Alunverket var igång.
Alun tillverkades där från 1700-talet och det lades ner 1879. Det var verkligen historiens vingslag, spännande att höra och se rester av olika byggnader där olika tillverkningsprocesser varit. Jörgen berättade att en av våra boende kunde tillföra information om Alunverket, hennes morfar hade arbetat där som barn. Det var så intressant!
Efter turen i ruinerna i Alunverket styrde vi kosan till Vintrosahemmet, där slöt intresserade boende upp för att se en film som Jörgen gjort om Alunverket och hur det skulle sett ut, välgjord och intressant. De gamla ifrån bygden tyckte det var intressant att se och höra mer om Alunverket. De kommenterade och berättade om gamla tider och hur ett helt hus stjälptes ner i kalkbrotten där vi gått.
 De uppskattade att det hände något extra på kvällen! Och det var nog inga fel att det serverades kaffe med dopp till!



Inga kommentarer: