Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 26 september 2011

Herrklubb

På onsdag 28/9 har  Vintrosahemmet och Ölmbrogårdens Herrklubb sin första aktivitet. På första träffen  den 25/8 samlades alla intresserade herrar från våra två boenden på en arbetslunch med våra cirkelledare Fredrik och Johan. De bekantade sig med varandra åt en god lunch och kom överens om hur de ska lägga upp sina "herrklubbsträffar".

Alla fick önska vad de tyckte att en herrklubb ska innehålla, det viktigaste var att det är en klubb endast för herrar! Stora önskemål: vistas i naturen, fiska, sitta vid lägerelden, koka kaffe över eld, lyssna på musik och gå på speedway.

Så nu på onsdag går första önskan i uppfyllelse, då drar hela gänget upp till Ånnabodasjön, där kommer lägerelden spraka med kaffepannan i glöden! Kanske drar någon upp en regnbåge annars badar vi bara masken!
Fortsättning följer!

Inga kommentarer: