Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 26 september 2011

Digital Fotoram

Den tekniska utvecklingen går framåt i vårt samhälle, nu skulle även den tekniska utvecklingen gå framåt på Ölmbrogården..
Idag installerades en digital fotoram på avd Heden på Ölmbrogården.
Den placerades mitt i avdelningens hjärta, nämligen köket.
Tanken är att våra boende ska kunna titta på foton från våra utflykter, aktiviteter & fester, som vi sedan kan samtala runt & minnas.

Alla samlades runt denna ram som visade bilder i ett bildspel.
 I den digitala ramen satt ett USB minne fulladdat med bilder från sommarens utflykter.
Bilder från Ässundet med solsken & underbara räksmörgåsar. Hosta nostalgiby med alla härliga nostalgiprylar. Nora, med Noraglass vid sjön. Räkbåten, då vi hade så tur med vädret, trubaduren var så bra och vi hade såå trevligt!

En fascinerande liten sak, hörde man runt bordet...Kan man köpa såna där i affärerna nu, undrade en annan boende. Tänk vad utvecklingen går framåt...
Åh, är det där jag, som är där i ramen, sa en dam, när hon fick syn på sig själv...

2 kommentarer:

Tommy sa...

Hehehe ja det är alltid kul att tekniken går framåt. Speciellt när äldre ser sig själva på en teknisk utrustning :D

Ölmbrovintrosa sa...

Javisst är det härligt...att tekniken går framåt & att se våra Äldre se sig själva... =)
Tänk vilka förändringar våra Äldre har sett och vart med om genom åren! Tekniken har verkligen gått framåt sedan de föddes!
//Therese Nilsson, undersköterska, ÖLmbrogården.