Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 29 mars 2013

Långfredagen

Idag på långfredagen har vi suttit efter maten här på Heden, Ölmbrogården och läst om gamla traditioner om påsken som vi har haft här i Sverige. Det var väldigt mycket man inte visste om och allt var inte roligt och glatt som det är nuförtiden.

Efter det så garnera vi påsktårtan som vi ska ha till påskfikat på eftermiddagen.
Fyllningen bestod av vaniljsås med banan och grädde med riven mjölkchoklad och garneringen gjorde vi av marsipan samt lite spritsad grädde på kanterna.
Det blev både rosor och kycklingar av marsipan som vi hade på. Ingen av damerna eller herrarna vågade sig på att prova att göra figurerna så det fick en av personalen göra.
-Det är mycket roligare att titta på när ni gör det det blir så fint, sa en av damerna.
Vi var alla överens att tårtan blev väldigt fin.

Image and video hosting by TinyPic

//Elisabeth, Therese, Tina, Ingegerd, Lillemohr och Marianne Heden Ölmbrogården

Inga kommentarer: