Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 7 juni 2013

Sveriges nationaldag...

...firar vi i lugn och ro. Vi pratar om att det är Sveriges nationaldag. En dam som arbetat som lärare berättar om hur de firade med barnen på skolan där hon arbetat, man hissade flaggan och sjöng tillsammans på skolgården.
Vi äter gott, fläskfilé, klyftpotatis, bea, sallad. Till dessert citronfromage, gräddklick och kaka.
Vi har sommarblommor på borden och Svenska flaggan som prydnad.
På eftermiddagen sitter vi ute på altanen och dricker kaffe och äter jordgubbstårta och så sjunger vi tillsammans i olika stämmor och takt, " Du gamla du fria, ja, jag vill leva, ja , jag vill dö i norden"
Ja, så är det säger någon!
//Marie-Helén och Inga-lill Vintrosahemmet


Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Inga kommentarer: