Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 27 september 2013

Utställning i hallen på Heden

I hallen på Heden har vi fått ett nytt låsbart glas-skåp. Här har vi tänkt att vi ska ha olika utställningar! Nu i September har vi haft en utställning med militär prylar! En av våra medarbetare har haft med sin samling hemifrån och delat med sig av den! Utställningen har vart väldigt uppskattad av anhöriga och boende! Här runt utställningen har skapats många samtal. Många av våra boende ville gärna låna gasmasken då det var surströmmingsskiva för ett tag sen...Nästa vecka ska vi göra iordning en ny utställning...Då blir det en mer "kvinnlig" utställning. Då tar en annan av våra medarbetare med delar av sin mormors docksamling med dockor från hela världen! Det ska bli spännande att se responsen på det! Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic //Therese Heden Ölmbrogården.

2 kommentarer:

Gunilla Arneström sa...

Beröm till ER ! Mycket bra idé och jag tror att detta skåp inbjuder till många tankar för alla och bra samtalsämnen. Både personal, anhöriga o hyresgäster kan ju låna ut sina samlar/älsklingssaker till skåpet. Det finns också en hel del samlarföreningar som säkert skulle bli glada för samarbete.

Ölmbrovintrosa sa...

Hej Gunilla!
Vad roligt att höra från dig igen!
Och tack för berömmet...Vi bugar och bockar...=)
Ja skåpet är en bra ide´ och vi har fått mycket fin respons på våra utställningar, trots att vi bara haft två. Responsen är från boende, anhöriga och annan personal. Korttidsboendet Gläntan har också köpt ett likadant skåp och ska ha utställning hos nere hos sig.
Tack för tipset med samlarföreningar, det ska vi kolla upp. Vi ska ha anhörigträff snart och då kan vi ställa frågan om någon anhörig har något de kan tänka sig att vilja ställa ut...Vem vet, vi kanske har någon samlare bland våra anhöriga!
Med vänlig hälsning Therese Heden Ölmbrogården