Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 13 september 2013

Veckan som gått...

...den har gått så fort!
Vi har fyllt dagarna med små saker hela tiden, vi tycker att vi inte gör något, men vi gör ju småsaker hela tiden! Och vi lever! Man ser aktiviteter runt omkring på huset, det bakas, nu är det äppelkakor som står högst, vi har ju fina äpplen, så det är perfekt och mycket uppskattat! Igår blev kommentaren: får vi av den här goda äppelkakan igen, vad gott!

Vädret fortsätter ju att vara skönt, så det är fortfarande mycket promenader, vi inspekterar arbetet med att återställa en del av vår gräsmatta som varit ur bruk efter ny värmeinstallation här på huset.

Det gåtränas och kämpas med att hålla igång kroppen...korsord och spel för att hålla igång knoppen!
Och inte att glömma! Samtalen och att bara vara med varandra en liten stund när tillfälle ges...

Vi har haft besiktning av vårt nya larmsystem, brandinspektion...det händer saker hela tiden.
I onsdags var det gudstjänst med nattvard.

//Marie-Helén Vintrosahemmet


Inga kommentarer: