Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 2 juli 2014

Födelsedagskalas

I veckan har vi haft två damer som fyllt år... och på samma dag desutom. Så det blev tårta på tårta för hela avdelningen. Det blev tårta till kaffet och tårta efter kvällsmaten eftersom det fanns kvar, och det vore ju synd om de blev förstörda. Skön sång blev det också och damerna blev väldigt rörda och tycket vi var så snälla.
Födelsedagsdamerna blev glada och nöjda då det hade dukats med fina dukar och finporslinet. De fina blommorna de fått fick så och pryda köksbordet under dagen.
Flera gånger under dagen kom det andra boende fram och gratulerade de båda damerna på deras dag och varje gång sken födelsedamerna upp av alla som var så snälla mot dem.
En av damerna sa när kvällen kom och hon skulle lägga sig att det hade varit en väldigt fin dag.

 
 
//Sofia, Claudia, Therese, Viktoria, Maria och Elisabeth Heden Ölmbrogården

Inga kommentarer: