Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 11 augusti 2014

Fina dagar...

...har våra boende haft i sommar.
Fantastiskt väder, rara, duktiga och engagerade feriepraktikanter som gjort var dag till en fin och bra dag...som sett, och funnits till hands för samtal, promenader, släckt törst m.m ...ja, de har tagit så god hand om våra boende, nu är det sista veckan de är hos oss och vi är så tacksamma!

Varje måndag har också varit en extra glädjefylld dag under sommaren, då vi haft ungdomar från musikskolan hos oss, de har spelat och sjungit så vackert för oss, en salig blandning av olika kompositörer...idag blev det Ted Gärdestad, Beppe Wolgers, Lasse Berghagen bl.a. Man blir tårögd att se hur gott alla mår av musik, tårarna rinner på en del damer, andra vaggar i takt till musiken och har ett ständigt leende på läpparna, någon börjar sjunga med...det är härliga stunder!
//Marie-Helén Vintrosahemmet

Inga kommentarer: