Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 3 september 2014

Kräftskiva på Heden

Igårkväll på Heden Ölmbrogården var det dags för den årliga kräftskivan.
En personal hade ägnat halva dagen åt att förbereda det som skulle förtäras!
På menyn stod Kräftsoppa med Rosmarin-Foccacia, kräftor naturligtvis och en god kladdkaka med chokladkräm på och vispgrädde.
Redan på eftermiddagen började goda dofter från all matlagning och bakning sprida sig i korridoren.
I köket dekorerades det, kräftmånar hängdes upp i fönstren och i taket, kräftdukar lades på borden och hattarna togs fram. Vi dukade bordet fint med vit duk, höga glas och finservis.
Så var det dags för kräftskivan, vi alla satte oss till bords och först njöt vi av den goda soppan med det nybakta brödet till. Det infann sig en skön lugn stämning i köket. Vi småpratade, åt och alla satt länge. Någon tog om flera gånger, av mat och efterrätt. Någon åt kräftor frenetiskt.
Många var duktiga att skala kräftor andra behövde lite hjälp. Någon boende som valt att inte medverka på kräftskivan fick in en kräfthatt inne hos sig och blev bara utav det på gott humör och mindes gamla kräftskivor från förr i tiden.
Med andra ord kan vi säga att Kräftskivan på Heden i år blev väldigt lyckad!
Nu får vi ta det lugnt ett litet tag och ladda om till surströmmingsskivan, men den är nästa vecka!


Image and video hosting by TinyPic

//Therese, Anders och Claudia Heden Ölmbrogården.

2 kommentarer:

Gunilla Arneström sa...

Så fantastiskt fint det är dukat och spännande med kräftsoppa också. Trevligt att det är insjökräftor från....?! Ni är duktiga på att fira och glädja de äldre/hyresgästerna. Jag själv skulle bara smaka på en flik på surströmmingen !

Ölmbrovintrosa sa...

Tack så mycket att du tycker att vi dukar fint! Kräftsoppan var mycket och god även kräftorna var mycket goda inköpta på vår lokala matbutik! Många av våra boende njöt och vi i personalen blir glada då vi kan glädja våra boende!
Vi har en modig personal som alltid håller i surströmmingsskivan varje år, inte all personal är lika förtjusta i att medverka utav förståeliga skäl. Från År till år varierar det hur många boende som tycker om surströmming och vill vara med på skivan.
Men det är alltid några boende som tycker att surströmming, är en av livets meningsfullheter!
//Therese Nilsson Heden Ölmbrogården.