Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 5 maj 2016

Åh, vilken dag...

...solig, skön helgdag, kristi himmelsfärds dag här i Tysslinge är en speciell dag. Då har vi Tysslinge dagen med lokala förmågor som ställer ut för försäljning av sina varor, alster och hantverk.
 En mycket trevlig dag!
Vi gick till Viagården och tittade på fina konstverk, kort gjorda av Elin.
 Vi köpte även ett fint häfte med berättelser av Allan Borgström, han har skrivit ner små berättelser han varit med om i sin barndom.

Vi pratade med författaren Anna Jansson som även skänkte varsin bok till varje grupp på Vintrosahemmet, boken heter Etiska dilemman i vård och omvårdnad, det är tjugofyra noveller från vårdens vardag, Efter varje novell följer ett avsnitt med tankar kring de etiska dilemman som ger sig till känna i berättelserna. Bra att personalen läser och samtalar om!

Image and video hosting by TinyPic
Elin med sina vackra bilder!
Image and video hosting by TinyPic
Boken om Carlslund.
Image and video hosting by TinyPic
Etiska dilemman i vård och omvårdnad.

//Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet

Inga kommentarer: