Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

söndag 8 maj 2016

Veckans ord...

...blir  en liten text ur det trevliga häftet vi köpte på Tysslingedagen Smått, sett och hört av små vid Carlslund.


Mästerskottet.


På Carlslunds Gård fanns en skogsvaktare anställd. Han hette Hjalmar Lövlund. Hans uppgift var att bevaka skogen och se till att inga tjuvskyttar kom dit. För övrigt skulle han se till att djuren  hade det bra och trivdes.


En dag var vi ungar ute och lekte i skogen och då mötte vi skogvaktaren. Han kom där och gick med sin bössa på axeln.


Vi började retas med honom och påstod, att han nog inte var så styv på att skjuta prick. Var inte han! Han lade upp ett blåbär på en gren av ett träd, som stod där. Han lyfte bössan till axeln, siktade och tryckte av.


P A N G ! sa det och blåbäret och en del av grenen flög sin kos. Vi måste ge oss - han var en mästerskytt.


Vad han inte talat om var att han hade laddat med hagelpatroner. Skjuter man med hagel, ryker ju allt med, som träffas av kulkärven och det visste ju inte vi!


//Marie-Helén Vintrosahemmet

Inga kommentarer: