Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 4 januari 2012

Dagbok från Haga

Det är fler som skriver om vad som hänt...
Just nu håller vi på och läser ur boken Dagbok från Haga av Ingrid "Nenne" Björnberg. Hon var barnsköterska åt "Hagasessorna" och Carl Gustaf.

En trevlig bok som griper tag i tanterna som lyssnar koncentrerat och kommenterar vad som hände kungabarnen under deras uppväxt.
En bra sysselsättning när man börjar bli trött på eftermiddagen.
//Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet

4 kommentarer:

Gunilla Arneström sa...

Roligt att läsa om eran vardag och aktiviteter. Hittade bloggen idag,så har läst igenom några inlägg som skrivits. Då arbetet bedrivs utifrån salutogent förhållningssätt,som det står en del om här på bloggen.Enligt mig så bor hyresgästerna på våningar med egna hyreskontrakt inte avdelningar. År 2012 är avdelning kopplat till sjukvård.

Ölmbrovintrosa sa...

Vilken term man ska använda när man vill benämna boendet är både svårt och lätt.

De som bor på boendena är hyresgäster med egna kontrakt och bor i en miljö som är kollektiv till sin karaktär där resurser finns som stöd för att kunna leva ett gott liv.
I det sammanhang termen används på bloggen står det för det gemensamma boendet och de resurser som finns kring detta boende.
Det enkla är att benämna boendet som Heden.
Det är viktigt vilka ord man använder, ord förändrar världen, och vi kommer att ta en disskusion kring detta.
//Fredrik Bergström
Områdeschef
Vård och omsorg Väster
Axberg-Tysslinge-Vivalla/Lundby

Ölmbrovintrosa sa...

Hej!Trevligt att du tycker det är roligt att läsa vår blogg!Ja, det är viktigt vilka ord man använder,vi kommer ta upp detta för diskussion på våra boenden.
//Marie-Helén Ardeman & Therese Nilsson Olmbrovintrosa

Gunilla Arneström sa...

Tack för svaren ovan !
Ja visst är äldreboendet en kollektiv boendeform,men som alltid Peter Westlund säger alla vill leva tills de dör.Jag blir glad att ni vill diskutera vilka benämningar som används i vardagen,kommer säkert att leda bra dialog och blir en framgångsfaktor