Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 4 januari 2012

Radio Örebro

Filip Nyängen har precis varit här och intervjuat live i Radio Örebro om bloggen!

Positivt att den uppmärksammas som ett gott exempel, hoppas att vi inspirerar andra boenden till att blogga och ge oss inspiration i sin tur!

// Marie-Helén och Therese Olmbrovintrosa

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka mediaproffs ni är!! Superbra =) /Lisbeth

Ölmbrovintrosa sa...

Det värmer att du tycker det!=)
Vi är glada att bloggen får så positiv uppmärksamhet & hoppas att fler boenden börjar blogga, så vi kan få inspiration av dem...
//Therese Nilsson & Marie-Helén Ardeman Olmbrovintrosa

A-a sa...

Hörde om er blogg på Radio Örebro. Har läst lite här och där och ni skriver verkligen jättetrevligt! Fortsätt med det! Bra också med länkarna om salutogent arbetssätt. Men vem är Fredrik Bergström som skrivit under "Vår resa till ett salutogent boende? Någon chef?

Ölmbrovintrosa sa...

Jag är områdeschef och är tillsammans med enhetscheferna och våra medarbetare med, på den gemensamma resan, som syftar till att bli så salutogena det går.
//Fredrik Bergström Områdeschef Axberg Tysslinge Äldreomsorg.

Ölmbrovintrosa sa...

Tack så mycket för din fina kommentar! Jätteroligt att du tycker att vi skriver på ett trevligt sätt och att du tyckte att länkarna till vårt salutogena arbetssätt var bra.
Det är alltid roligt att få respons på det vi gör!
//Therese Nilsson usk Ölmbrogården.

amra dzirlo/äldrepedagog Almbys träffpunkt sa...

Vilken bra idé att blogga om det som händer på era boenden! Ni inspirerar!

Ölmbrovintrosa sa...

Tack så mycket! Det är kul att bloggen är inpirerande!
//Therese Nilsson & Marie-Helén Ardeman Olmbrovintrosa