Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 22 november 2012

Inspektion på Vintrosahemmet.

Idag har det varit inspektion på Vintrosahemmet. En fördjupad kvalitetsuppföjning av vård- och omsorgsboende. Det har varit planerare, MAS, MAR och SAS från kommunen som varit och granskat oss. Från Vintrosahemmet har enhetschef, sjuksköterska, arbetsteraupt, undersköterskor varit med.
Det har varit ca 80 frågor. Områdena har varit - aktiv och meningsfull samvaro, bemötande, kontinuitet,, mat, måltid och nutrition, personlig omvårdnad och service, vård i livets slut, den enskildes skydd, delaktighet,hälso- och sjukvård, anhörigstöd, tillgänglighet och information, medarbetare och ledarskap, ledarskap och organisation, dokumentation.
Resultatet kommer i början av nästa år. Vi får veta våra styrkor och svagheter. Vi fick konkreta förslag hur vi kan förbättra oss inom olika områden.
En mycket bra och givande dag som verkligen ger oss verktyg att arbeta framåt och förbättra oss ännu mer.
//Marie-Helén och Susanna Vintrosahemmet

Inga kommentarer: