Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

söndag 11 november 2012

Lina min älskade vän...

...är en berättelse om flickan Lina som bodde "någonstans" i södra Närkes begslag. Den handlar om hennes liv under åren 1887 till 1901 där hon lever tillsammans med sin mor, far, farmor, farfar. Berättelsen började som barprogram på radion och blev väldigt populär speciellt inom äldreomsorgen.

Vi har en dam här på Nyponrosen som har den boken och vi har fått låna den och läser ett kapitel så ofta vi hinner, alla lyssnar intresserat och det är spännande att följa Lina, det väcker också mycket gamla minnen om hur de själva växte upp, det är så kul och sitta och lyssna på gamla minnen det blir många glada skratt!

//Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet

Inga kommentarer: