Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 31 oktober 2013

Föreläsning.

Idag har vi varit på en mycket bra föreläsning. Hon heter Charlotte Roos som föreläste.
Charlotte Roos har arbetat mer än tjugo år inom äldreomsorgen. Först som vårdbiträde och undersköterska, sedan som sjuksköterska.
Hon har en magisterexamen i vårdvetenskap och utbildning i ledarskap och organisationsteori, hon har idag en tjänst som verksamhetschef på ett vård och omsorgsboende. Men just nu forskar hon deltid och föreläser resten.
Hon föreläser om de äldres möjlighet till delaktighet och inflytande på våra vård och omsorgsboenden. Föreläsningen tar upp frågor som: Vad är delaktighet och hur verkställer man det i praktiken? Vilka förutsättningar och hinder finns för delaktighet och vad kan man göra för att övervinna hindren?
//Marie-Helén Vintrosahemmet

Inga kommentarer: