Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

lördag 5 oktober 2013

Sten & Stanley på seniorfestival

Idag åkte två damer och personal ut på äventyr!
Vi styrde kosan in till stan, till Conventum, där vi skulle titta på Sten & Stanleys uppträdande på Seniorfestival. Dessa damer har tyckt om Sten & Stanley länge och blev därför tillfrågade om de ville åka och se konserten.
På vägen in till stan förbluffades vi av de otroligt vackra höstfärgerna. Vi tyckte det var en explosion av färger. Vi kom överens om att hösten är vacker och mysig och att var årstid har sin charm!
Väl uppe på stan slöt en" volontär" upp, som följde med oss på vår lilla promenad till Conventum.
-Oj, vad mycket folk det var på Conventum!
Vi såg på modevisning som seniorshop och Törnkvists hattar stod för. Sedan sjöng kören Lorelei för oss, härligt. Så kom de...Sten & Stanley!
De sjöng och spelade låtar vi kände igen. Våra damer klappade med och stampade takten! Vackrast var dock då bandet spelade "Amazing grace" .Sten spelade saxofon. Mycket vackert!
Allra sist kom paradnumret "Margareta" då gungade lokalen och man såg att många hade svårt att sitta stilla.
Efter showen skulle det vara dans på conventum, men vi ville åka till Ölmbrogården , vi längtade hem och var sugna på kaffe.
Då vi kom ut öste regnet ned! Vi skyndade oss så gott det gick mot bilen... Men vi skrattade gott tillsammans, över hur vi såg ut, då vi kom in i bilen. Vi såg ut som dränkta katter allihopa!
Vi tog en annan väg tillbaka till Ölmbrogården. Vi tog en väg, så vi åkte förbi där en av våra damer bott förr, hon vill gärna det, se vart hon bott, minnas...Tankfullt sa hon efter vägen:
- Tänk hur många gånger har man inte gått här...?
Nöjda, men blöta kom vi tillbaka till Ölmbrogården.
- Ikväll ska vi ta det lugnt, sa en av damerna då hon satt sig i sin fåtölj för att vila... Men det är trevligt att vara ute på äventyr, ibland...

Tack Tina för hjälpen!

//Therese och Tina Heden Ölmbrogården.

2 kommentarer:

Tina sa...

Tack för att jag fick komma och hjälpa till! Jätteroligt!

Ölmbrovintrosa sa...

Du ska ha ett stort tack!
Tack för att du delade med dig av din privata tid och att du var med och gjorde vår utflykt så lyckad!
Med vänlig hälsning Therese Heden olmbrovintrosa