Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 3 oktober 2013

Sopplunch.

Idag har vi haft  en härlig dag! Fint höstväder och som pricken över i, blivit bjudna på sopplunch av Väntjänsten. De hade gjort både köttsoppa och grönsakssoppa från grunden och till det serverades det klimp!
Gott bröd och ost, sedan kaffe och sockerkaka.
Efter den goda maten blev det lottdragning med höstblommor och sockerkakor som vinst!
Bestefars trio med Inger underhöll till allas glädje!Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic //Personalen Vintrosahemmet

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Vi,boende och personal på Heden Ölmbrogården funderade för ett par veckor sedan över just klimp i soppa. Vi undrade vart klimpen tagit vägen...Vi trodde den var utdöd, att ingen lagar klimp nuförtiden! Men nu vet vi att det inte är så! Man lagar klimp i Vintrosa...Va härligt! Kanske vi också ska laga klimp någon dag här på ölmbrogården!
//Therese Heden Ölmbrogården.

Ölmbrovintrosa sa...

Hej på er!
Det var uppskattat med klimp, det tyckte de om! Lycka till med er soppa och klimp!
/Marie-Helén Vintrosahemmet

Ölmbrovintrosa sa...

Tack!
En av våra boende har önskat att vi ska ha paltbröd och fläsk istället för all "fin-mat" vi hittar på...så då tänkte vi har "Palt-afton" och sen kanske vi kan ha..."klimpafton" också...
=)
Therese Heden