Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

lördag 19 april 2014

Glad Påsk...

...önskar vi på Vintrosahemmet!
Vi har en fin dag! Det är rena sommarvärmen, solen skiner och det är såå varmt på vår uteplats. Dagen har gått fort, vi har läst om påsken på förmiddagen, vår dam som älskar att läsa verser och dikter har läst om Påskliljan för oss.
Påskliljan sin gula hätta hade hon,
sin fina gröna kjol.
Hon gungade i sunnanvind,
hon nickade i sol.
Hon lyssnade till lärkesång,
hon tyckte att det ljöd så vårligt,
 och hon viskade:
"vintern är död"
A.A Milne

Vi tyckte den var fin, vi läste en stund för varann när maten förberedes....och det tog ju en stund, det var ju Påskbord idag, omelett med spenatstuvning, köttbullar, prinskorv, ägghalvor, rökt lax, sill, janssons frestelse. Som starter hade vi bröd med brieost, mums! Dessert blev en seg och god chokladkladdkaka med en klick grädde och citronfromageägg! Nu på eftermiddagen kom det några påskkärringar och önskade oss Glad Påsk, det gladde oss mycket.Thore Skogman sjunger för oss till eftermiddgskaffet, idag serveras det chokladcoockis och kaffe.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

//Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet

Inga kommentarer: