Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 21 april 2014

Sångstund...

...blev det bara så där hux flux efter det goda eftermiddagskaffet!
En av damerna har sjungit väldigt mycket och kan många sångtexter fortfarande, en del helt andra bara någon vers...men vi bänkade oss i köket med tillgång till internet och texter, sen sjöng vi för glatta livet!
Vi sjöng bl.a. barnatro...här kommer första versen
Har du kvar din barnatro
ifrån hemmet lugna bo?
Kan du bedja än, som förr du alltid bad:
"Gud som haver barnen kär,
se till mig som liten är".
Gamla mor då känner sig så nöjd och glad...
nöjda och glada var också vi efter sångstunden...det var inte så mycket vi gjorde men det gav sådan glädje av lycka märkte vi, att göra något tillsammans, att sjunga och röra sig lite till musiken...kan man inte texten går det bra att tralla eller bara gunga eller klappa i takt, det blev en jättefin stund som gav "måbrakänsla" i våra kroppar!
//Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet






Inga kommentarer: