Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 28 november 2014

Ketchupeffekten....

...blir det nu här på bloggen!
Det är mycket att stå i, dagarna bara rullar på...av att bara vara och göra det vardagliga, men varje vecka händer det någon aktivitet så klart.

Förra fredagen hade vi Bingo, som alltid är uppskattat och glatt, det verkar inte göra så mycket att man inte vinner varje gång, det är bara kul att komma ut och träffas och göra något en stund, få prata och dricka kaffe tillsammans!


Den här veckan har bjudit på mycket...kulturrundan med sång och musik av Hjälmartrion, så bra! Vi bakade sockerkakor på förmiddagen som vi bjöd på efter underhållningen, gott! På Solgläntan var det fin fest den dagen med dukade långbord, fint pyntade bord med ljusslingor i den skumma dagen, god mat från Lekhult, goda gratänger och kallskuret, trevligt, mysigt och mycket gott, kan man sammanfatta den stunden!

 Nyponrosen hade också lite mys på eftermiddag/kväll, vi började med att lyssna på Kulturrundan, sedan blev det full fart med att "adventa", fram med ljusstakar, stjärnor, nya kuddar i soffan, julgardiner satte vi upp vi för ett par dagar sedan! Sedan blev det att montera pepparkakshus och laga lite "julmat" sill, ägg, köttbullar och Janssons frestelse, frestelsen hade vi beställt från vårt kök, en frisk och fräsch fruksallad fick avrunda vår måltid, allt smakade mycket gott!

 Vi var mätta, nöjda och trötta efter en händelserik och trevlig dag, vi somnade till tonerna av en ny julskiva med Shirley, Sonja och Sanna...zzzz

Image and video hosting by TinyPic
bingovinster som snart någon lycklig vinnare ska få!

Image and video hosting by TinyPic
nytvättade och fina kuddar i kökssoffan att vila sig emot och kanske ta en liten tupplur!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
pepparkakshus på G!
Image and video hosting by TinyPic
ljusslinga på bordet som blev mycket festligt på kvällen!


Image and video hosting by TinyPic
pepparkakshuset har fått lite ljus en stund på kvällen!

Image and video hosting by TinyPic

//Personalen Nyponrosen Vintrosahemmet

Inga kommentarer: