Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

söndag 30 november 2014

Söndagsmiddag

Söndag... Det kan vara en helt underbar dag precis som vi har haft det här på Heden, Ölmbrogården idag.
Alla kom upp i sin egen takt och fick lite i magen.
Under förmiddagen bjöds det på skidåkning på tv som flera av de boende satt klistrade framför med ett avbrott för lunchen, som idag bestod av en god köttgryta med potatis och kokta grönsaker.
Till efterrätt skulle det ha blivit persikor och vispad grädde men ibland måste man få ändra lite, så istället blev det, dagen till ära, en härlig vaniljglass med vispad grädde, banan och hemmagjorda maränger samt hemmagjord chokladsås och oj vad gott det blev.
Persikorna och grädden blev sparad till kvällsmaten så idag blev det efterrätt både till lunch och kvällsmat. Men vad gör det, ibland måste man ju bara unna sig lite extra.
Särskilt på en söndag då det dessutom är den första advent.

Image and video hosting by TinyPic

// Sara och Elisabeth Heden, Ölmbrogården

Inga kommentarer: