Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 24 februari 2012

Estelle Silvia Ewa Mary

Kl 11.00 idag live på svt skulle kungen tillkännage vår nya tronföljares namn, det vill säga Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniels lilla flicka som föddes igår.
På Ölmbrogården har vi följt Kungafamiljen väl och ve länge. Många av våra damer hyser ett stort intresse för kungafamiljen!
År 2010 arrangerade vi "Den kungliga bröllopsfesten" på Ölmbrogården då Kronprinsessan Viktoria skulle gifta sig med sin Daniel och vi bjöd in Rosenlund och Vintrosahemmet till festen. Det var en mycket trevlig tillställning, där vi såg bröllopet på storskärm.
Idag var naturligtvis våra damer nyfikna på vad vår nya tronarvinge skulle få heta. Så de samlades framför tv:n med 11-kaffe.
Spekulationerna gick höga! En av våra damer var tvärsäker på att hon skulle få heta Ingrid. Personalen var lika nyfikna...
Estelle Silvia Ewa Mary ska hon heta...Våra damer blev mycket förvånade!
Men det är ett vackert namn, Estelle...


Här sitter våra damer och väntar på namnet....

 //Lisbeth, Viktoria Ölmbrogården

Inga kommentarer: