Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 29 februari 2012

Kulturspridare...

Ölmbrogården Heden och Vintrosahemmet har blivit Kulturspridare....
Genom ett samarbete mellan Kultursamverkan AB och Nationalmuseum och Moderna Museet har konstvetare letat efter guldkorn bland museernas stora konstskatter och vill exponera motiv som sällan visats för allmänheten.
Våra hem har anmält vårt intresse att få delta i detta projekt att få sprida lite kultur!

På Ölmbrogården har vi fått en utgåva där museicheferna Lars Nittve, Moderna Museet och Solfrid Söderlind, Nationalmuseum valt tre motiv vardera på temat "Glädje och lust".
Konstnärer som Hjorth, Sandberg och Hjertén känns igen bland tavlorna. Vid varje tavla finns information att läsa om den.
Vi kommer använda tavlorna i samtal i grupp och reminiscenssyfte. Kanske blir det en vernissage eller vårutställning också?
 Bloggen kommer att belysa konstverken, en i taget. Detta blir ett stadigt nytt inslag på bloggen "veckans konstverk"....
//Therese Ölmbrogården

2 kommentarer:

Gunilla Arneström sa...

Jag ser fram emot ,veckans konstverk ! Jättespännande tycker jag det verkar som. Vill tipsa om tema:" Medtag egen tavla du tykcer om och berätta varför "Jag som (volontär)har inbjudit till detta på ett äldreboende i den staden jag bor.Har varit uppskattat och många samtal och mycket tyckande.

Ölmbrovintrosa sa...

Nu har veckans konstverk kommit in på bloggen. Denna vecka belyser vi konstverket Parisgata av Sigrid Hjertén.
Det låter som en bra ide´med att "ta med din egen tavla"...Jag börjar genast fundera på vilken tavla jag skulle ta med! Tack för det fina tipset!
med vänlig hälsning Therese Nilsson Ölmbrogården.