Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 1 februari 2012

Kostutbildning

I eftermiddags på Ölmbrogården hade vår kökschef Marita anordnat en kost utbildning för all intresserad personal i "Kost med förändrad konsistens".
Camilla Karlsson, en pigg konsulent från Findus informerade & inspirerade personalen från Heden, Gläntan, köket & hemtjänsten om hur våra boende kan fortsätta att njuta av god & vackert upplagd mat, även om man behöver mat med förändrad konsistens. Vi fick provsmaka Findus produkter & fick en hel del informationsmaterial & en kokbok som vi kan använda då vi tex planerar våra fredagsmys...

För er som är intresserade av kost med förändrad konsistens kan gå in på Findus hemsida: http://www.findusfoodservices.se/?id=293 .
Findus har även startat en matblogg där man samlar goda exempel från äldreomsorgen bland annat...En mycket kul blogg, värd att titta in på!
Matbloggen: http://www.godarenyheter.se/

//Therese Ölmbrogården.

Inga kommentarer: