Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

söndag 25 mars 2012

Lördagsmys på Heden

Denna helg hade vi planerat att vi på Heden skulle ha Lördagsmys istället för Fredagsmys, som vi för det mesta brukar ha, ibland vill man variera sig!
Vi hade avbeställt kvällsmaten från köket och tänkte att vi skulle laga kvällsmat tillsammans med våra boende. Vi skulle laga Uncle Bens lyxiga skaldjursgratäng...
Gratängen innehöll musslor, champinjoner, sparris, räkor, ris och överst hade man ett täcke av vispad grädde och vispad äggvita blandat med riven ost och majonäs, kryddat med curry och lite tabasco.
På eftermiddagen efter kaffet satte vi igång att laga mat. Våra damer hjälpte till med att vispa och skära en del av ingredienserna.


Det luktade gott i köket och doften spred sig i korridoren som lockade till att många nyfikna kom in i köket för att kika vad vi gjorde och stannade kvar för att se vad vi hade i gratängen...
En gratäng blev grovt mixad för att passa de som behöver kost med anpassad konsistens.
Såhär såg maten ut då den var färdig! Alla åt med god aptit och tyckte det var gott att äta något man vart med och själv lagat!


//Inger, Marianne, Cicci, Johan & Therese Heden Ölmbrogården.

2 kommentarer:

Ölmbrovintrosa sa...

Hej!
Såg verkligen gott ut!! Vad trevligt det ser ut när ni lagar maten tillsammans!
Mvh Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet

Ölmbrovintrosa sa...

Tack så mycket! Vi hade väldigt trevligt ihop, boende och personal!
//Therese Nilsson, Heden, Ölmbrogården.