Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

tisdag 14 augusti 2012

En vanlig tisdag....

...blir en trevlig och bra dag! Det är en alldeles vanlig dag som blir så bra tack vare allas omsorg och omtanke om våra boende och varandra!
Vi hjälps åt, ser varandra och småpratar, det kommer anhöriga och vänner som vi bjuder på fika. De tar sköna promenader tillsammans med våra boende! Alla olika arbetskategorier hjälps åt, feriepraktikanter och arbetsteraupt skapar små guldkanter på dagen! Som tex sitta ute i solen och ha med sig "saftkorg" att läska sig med i värmen, sitta och småprata och titta på alla som kommer och går , vardagsrytmen som lunkar på...kvällen slutar med Allsång på skansen. Nu kan det vara skönt att krypa till kojs!
//Marie-Helén Vintrosahemmet

Inga kommentarer: