Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 30 augusti 2012

Vill ni hälsa på hemma hos mig?

....vill ni komma med hem till mig , så får ni se hur jag har det? Frågan kommer glatt och varmt.
Klart vi vill.
Vi går tillsammans hem till dig, du öppnar din lägenhet och hälsar oss välkomna. Vi går in och du börjar visa oss runt...dina vackra möbler, prunkande blommor som du stolt visar, en nässelblomma du drivit upp!
Många tavlor på väggarna, båda av släktingar och målade på ditt hem, vackra handarbeten du gjort genom åren...vi sätter oss och du berättar om tavlorna på väggarna...fotografierna på bordet, ditt liv berättas och vi skrattar åt skojiga minnen, gläds åt alla syskon, barn, barnbarn och barnbarnsbarn tillsammans med dig...du är glad och stolt över de dina...och att få berätta om dem. Vad härligt vi har det, att få umgås så här en stund...den stunden är betydelsefull!
//Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet

Inga kommentarer: