Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 24 augusti 2012

Planteringsdax...

...vi hade turen att få fondmedel från Social samfond 1. Vi hade sökt pengar att köpa något trevligt att odla i eller att odla!
Vi for till Tant Grön´s Handelsträdgård, där vi botaniserade runt bland olika buskar och blommor. Vi hade bestämt oss för blåbärsbuskar men hade pengar till något mer! Vi blev rekommenderade att köpa Minikiwi, som är en klätterväxt med goda söta små frukter. Pengarna räckte även till några små rara smultronplantor.
Vi fick börja med att gräva ur och byta jord till rhododendronjord, blåbär ska ha sådan jord.
Vi planterade i söndagseftermiddag och vi hade tur med vädret, några hjälpte till och grävde och planterade andra hejade på, vi provsmakade våra blåbär, sedan satt vi och njöt av vårt fina arbete och den sköna eftermiddagen!









//Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet /

Inga kommentarer: