Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

tisdag 11 december 2012

Nobeldagen på Ölmbrogården

Igår på Nobeldagen på Ölmbrogården vajade flaggan i topp!
Hela huset skulle fira Nobel med en fest i Stora matsalen...

Festen började kl 13.00 och boende från Seniorboendet och från närområdet väntade ivrigt utanför för att få komma in på festen. Sedan kom alla boende från Heden och Gläntan och fyllde matsalen till brädden över 50 personer samlades för att äta tre rätters middag tillsammans.
De boende från alla delar av huset placerade sig själva vid borden och det var inte så att man placerade sig vid det bordet där ens grannar satt utan alla blandade sig runt borden.
Det känns att det börjar skapas en större gemenskap på huset!
Man kan ha vänner på hela huset...

Förrätten hade lagats till inne på Heden i bästa Leif Mannerströms anda:

Cheeescake med rökt renstek


Varmrätten och desserten hade köket lagat:

Helstekt fläskkotlett med klyftpotatis, örtagårdssås och bukettgrönsaker.


Dessert:

Ljus chokladmousse

 
Maten avnjöts till ljuv stråkmusik!
 
Det pratades och skrattades runt borden. Gamla vänner och grannar råkade på varandra och några gjorde sig nya bekantskaper!
Personal från Heden, Gläntan och seniorboendet hjälptes åt att göra vår Nobelfest lyckad!
Alla verkade väldigt nöjda med maten!
En dam från seniorboendet tog ton efter kaffet och sjöng: Tack för maten-visan... till tack...Hon fick oväntad sånghjälp av en av våra två röda kors damer som kommit in för att hjälpa till vid festen!
 
Ett stort tack till våra två Röda kors damer, personalen från köket, Senior, Gläntan och Heden och alla våra boende såklart som var med och gjorde 2012:s Nobeldag en dag att minnas!

//All personal från Heden, Gläntan, Seniorboendet och köket genom Therese Ölmbrogården.

Inga kommentarer: