Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 28 december 2012

NY matupplevelse...

Ikväll serverades det falafel till kvällsmat och då kom naturligtvis frågan vad är falafel från våra matgäster.
Det var ingen som hade ätit det förrut.
Vi satt och diskuterade lite men kom överens att det var gjort på kikärter och färska örter. Mer än så visste vi inte det fick vi ta reda på.
Det alla var överens om var att rätt gott var det om en lite annorlunda.


Kopierat från Wikipedia:

Falafel (arabiska: فلافل; hebreiska: פלאפל;) är en vegansk maträtt som är vanlig i Mellanöstern. Den består av friterade bollar gjorda på kikärter, tahini (sesampasta) färsk persilja- och/eller korianderblad och kryddor.

//Lisbeth, Lillemohr och Elisabeth Heden, Ölmbrogården

1 kommentar:

Gunilla Arneström sa...

Falafel...är gott....! Vad spännande att de äldre får äta och vill äta vegansk maträtt. Ni kanske på sikt kommer att ändra matsedeln en vegetarisk rätt i veckan,det finns enormt mycket att välja och inte så svårt att laga heller. "Sellerilimpa/biffar och råstuvade morötter" en av mina favoriter. Vegetarisk pytt är enkelt att fixa. Lycka till att pröva någon mer gång