Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

söndag 9 mars 2014

Syjunta på Heden

Under veckan som var har vi haft lite syjunta ett par gånger här på Heden, Ölmbrogården.
Det hela började med att en av våra damer undrade om hon kunde få hjälp med att laga sitt överkast som hade gått upp i ett par sömmar och när vi hade tid över för att ha lite aktivitet så satte ett par stycken av oss i personalen ner vid bordet med damen och överkastet och nål och tråd.

Damen som fick sitt överkast lagat satt bredvid och var förunrad över hur flink i fingrarna vi var.
-Det var länge sen man kunde hålla i så små saker som nål och tråd, sa damen.
- Ja med förr i tiden var du nog minst lika flink i dina fingrar.
- Jo kanske det. Allt har man suttit och sytt på kvällarna när barnen hade gått och lagt sig. Men nu har jag ju tur som har er som kan hjälpa mig.
Det blev en väldigt trevlig stund för alla som var med.

Senare under veckan så togs nål och tråd fram igen denna gång blev det ett par knappar som syddes i en blus, ett par byxor som hade gått upp i uppläggningen i ena benat blev lagat och runt bordet satt damerna och tittade på och pratade och mindes.
-Jag har en kudde som har blivit så konstig kanske jag kunde få hjälp med den också, undrade en dam.
-Jajamensan vi går och hämtar den och ordnar det också.

Nu får vi se när nästa gång vi behöver ta fram nål och tråd vad vi ska laga då och det är väl det bästa vi lagar saker under tiden som vi får något att göra samt har väldigt roligt.
Kan det bli bättre än så.

 
// Ingegerd, Tina, Anna och Elisabeth Heden, Ölmbrogården

Inga kommentarer: