Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 7 mars 2014

Veckans guldkorn från Heden

För ett par år sen hade vi en man som bodde på Heden som hade haft väldiga problem med att hans bil jämt var sönder förr. Han var mycket upprörd över det!
Hans problem nu... var att han hamnat på ett ställe... med en massa fruntimmer... som inte förstod sig på bilar alls... och det fanns ingen som han kunde diskutera med... eller någon som kunde säga vad det var för fel på hans bil...Vi var inkompetenta allihopa...Han var arg...

Ibland måste man försöka att bryta det arga, med lite humor och glimten i ögat, och bekräfta att man helt enkelt är så inkompetent som någon säger att man är... så en personal sa:
- Nu...vet jag vad som var felet på din bil!
-Ja äntligen ....vad var det för fel då?
-Jo...Jag tror att det är fel på mockafjongen...
Mannen hajade till... men sen började han skratta och skratta...
- Fel på mockafjongen...skrattårarna rann till slut. Det var det dummaste han hört, men kanske också det roligaste...

//Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: