Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

söndag 26 oktober 2014

Anhörigträff på Heden Ölmbrogården

I onsdags förra veckan var det Anhörigträff på Heden Ölmbrogården.
Före middagen var Marita Eklöf från kvalitéts och utvecklingsenheten hos oss och pratade med våra anhöriga om hur man ska bemöta en person med demens.
I vanlig tradition bjöds våra anhöriga, boende och kontaktpersoner på en tre rättersmiddag som avnjöts tillsammans i Ölmbrogårdens stora matsal.
Till förrätt serverades en Gräddfilspannacotta med dill och gräslök, räkor och röd caviar.
Till varmrätt hade vi ugnsbakad lax med kantarell och purjolökssås, potatis och grönsallad.
Till efterrätt var det Kladdkaka med chokladsmörkräm och röd vinbärsgrädde.

Kantarellerna har vår personal plockat i skogen här vid Ölmbrogården och så har vi rensat svampen tillsammans med våra boende. De röda vinbären som var i vinbärsgrädden till efterrätten växer i vår trädgård och de plockade vi och rensade i somras tillsammans med våra boende.

Det var en mycket trevlig tillställning! Tack till er alla som gjorde denna kväll så trevlig och hjärtligt välkomna nästa år igen!

Här kommer lite bilder från vår anhörigträff:

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

//All personal på Heden/ Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: