Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 26 november 2015

Nobelfest!

Igår gick vår Nobelfest av stapeln här på Vintrosahemmet.
Vi hade pyntat och dukat extra fint i samlingssalen, vita dukar, vita rosor och grönt från vår natur, och mycket ljus som skapar en härlig stämning!
Även vi hade pyntat oss extra fina, finkläder och smycken, fast vi är ju alltid fina...!
Vi började med en litet glas bål som vi hälsade välkommen med.
Vi bjöd på tre rätters middag, förrätt som bestod av krustad med tonfiskröra. Huvudrätten var fläskkarré med potatisgratäng, en kall och en varm sås, blandad sallad.
Efter varmrätten blev det musikstund av vår präst och hans medarbetare. De spelade vacker och stämningsfulla musikstycken för oss bl.a  Brusa högre lilla å av Björn J.son Lindh, en mycket finstämd stund. Sedan serverade vi en len och god choklad mousse och en kopp kaffe såklart!

Image and video hosting by TinyPic
Förrätt: tonfiskröra i krustad på salladsbädd.
Image and video hosting by TinyPic
Potatisgratäng med fläskkarré blandad sallad.

Image and video hosting by TinyPic
Stämningsfull musik.
Image and video hosting by TinyPic
Ljus choklad mousse med chokladdekoration och silverkulor.

//Personalen på Vintrosahemmet

Inga kommentarer: