Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

tisdag 17 november 2015

Personaldag...

....har vi haft idag.
 Personalen på Vintrosahemmet har varit på Svalan och haft utbildning hela dagen.
Förmiddagen började med ett pass om hur vi ska dokumentera, vi lär oss hela tiden nya saker, alltid bra att få friska upp minnet! Sedan fortsatte det med att uppdatera hur vi arkiverar och dokumenterar de boendes handkassor på rätt sätt.
På eftermiddagen pratade vi om Örebro kommuns värdegrund. Hur vi på ett professionellt sätt ska bemöta och på ett värdigt och fint sätt ta hand och stötta/hjälpa våra boende deras sista tid i livet.Att man får leva sitt liv så möjligt det går på sitt egna vis och efter sina önskemål, värderingar, traditioner m.m.
  Sedan fortsatte vi med palliativt tema, där vi bl.a pratade om smärtskattningsskalan Abbey pain scale.

Vi fick även ta del av Vintrosahemmets resultat av brukarundersökning för 2015, vi fick många fina resultat, se i länken nedan!


Vintrosahemmets brukarundersökning 2015

//Marie-Helén Vintrosahemmet

Inga kommentarer: